info over LED Lampen

LED lampen van LEDITLIGHT

info over LED lampen

 

LED is een afkorting voor ‘Light Emitting Diode’. (wikipedia) Het is een compact lampje variërend in doorsnede van 0,1 tot 1 cm. LED’s worden al vele jaren in huishoudelijke apparaten gebruikt, denk aan de rode lampjes in digitale wekkers, stand-by-functies, LED  fietslampen, enzovoort. De LED maakt de laatste jaren een revolutionaire ontwikkeling door. LED’s worden steeds efficiënter en ze zijn nu ook leverbaar in warme sfeervolle lichtkleuren. De ontwikkeling is nu op het punt aangekomen dat de warme variant van de LED familie de concurrentie aangaat met de gloeilamp, spaarlamp, TL-buis en halogeenspot. Een aantal zeer krachtige LED`s in een lamp geplaatst noemen we een ‘LED lamp’. Deze LED lampen worden het meest toegepast als spot, maar ze zijn ook leverbaar als gloeilamp, als TL buis en je ziet ze ook steeds meer als straatverlichting.


doorsnede5mmled.jpgpowerled.jpg20wattis4watt.jpgLED lampen zijn een volwaardig alternatief!

Veel mensen denken dat LED lampen en nog geen volwaardig alternatief is voor TL-buizen, halogeenspots en gloeilampen. Niets is minder waar. Op dit moment wordt de markt overspoeld door goedkope LED lampen
die een ongezellig licht uitstralen. U kent misschien wel de blauwe of felwitte spotjes en LED lamp-jes. Vaak hangen ze buiten omdat ze voor binnen te koud en ongezellig zijn. Deze zijn bijvoorbeeld te koop bij Ikea, de bouwmarkt of de supermarkt. De kwaliteit van de productenn bij dit soort  winkels is in de meeste gevallen helaas teleurstellend (zoals u in dit onderzoek kunt nalezen). Een merknaam als Philips of Osram biedt u met LED helaas geen garantie dat u een kwalitatief hoogwaardig product koopt. Dit wil niet zeggen dat er geen goede LED lampen zijn, want ze zijn er zeker.

 

Voor een paar euro meer heeft u bij LED IT LIGHT een LED lamp met een prachtige lichtkleur, die niet te onderscheiden is van gangbare verlichting, gemaakt van duurzame materialen en de beste LED`s die voorhanden zijn. De LED lampen van LED IT LIGHT zijn een volwaardig alternatief voor bijna alle gangbare verlichting. U zult het verschil in lichtkleur of lichtopbrengst niet zien. Het verschil in energieverbruik echter wel, dat is namelijk enorm! LED verbruikt  90% minder energie dan halogeenspots en gloeilampen en 60% minder energie dan TL-buizen of spaarlampen.

led-verlichting-tabel.jpg

 

 

Lange levensduur LED lampen

Wellicht één van de grootste voordelen van LED lampen is de levensduur. De levensduur van  LED lampen is vele malen groter dan die van halogeenspots, spaarlampen, TL-buizen of gloeilampen. Een voorbeeld: een halogeenspot gaat slechts 1000 branduren mee,  een spaarlamp of TL-buis 10.000 branduren, maar een LED lamp ruim 50.000 branduren. U moet dus in de tijd dat u 1 LED spot verslijt, 50 halogeenspots kopen of 10 spaarlampen.

Alleen al om het financiële voordeel is overschakelen op LED verlichting dus interessant . LED lampen zijn een stuk beter voor uw gezondheid, beter voor het milieu en ze  besparen geld. Ze besparen u niet alleen geld omdat u geen nieuwe lampen meer hoeft aan te schaffen, ze besparen ook flink op  uw jaarlijks terugkomende energienota.

 

999logowereldbolenlamp2.jpg

 

Laag energieverbruik

LED lampen verbruiken 90% minder energie dan halogeenspots en gloeilampen en 60% minder energie dan TL-buizen en spaarlampen. De besparing per lamp is al snel tientallen euro`s per jaar. Dankzij de lange levensduur gaat een LED lamp heel wat jaren mee. Bij gebruik van 5 uur per dag heeft een LED lamp een levensduur van ruim 25 jaar. In die tijd kunt u honderden euro`s besparen per vervangen lamp.

 

Veiligheid

Een ander groot voordeel van LED lampen is de veiligheid. Conventionele lampen, met name halogeenspots en gloeilampen, worden erg heet als ze een tijdje aanstaan. Zo kan de temperatuur vlak onder een simpel 50 watt halogeenspotje dat u in bijna elk huishouden aantreft, oplopen tot meer dan 700 graden Celsius. Stelt u zich voor dat u, een kind, of een gast per ongeluk iets brandbaars in de buurt van of tegen een halogeen- of gloeilamp plaatst. Als het te dicht in de buurt komt van de lamp kan het vrij snel vlamvatten, iets wat u te allen tijde wilt verkomen, LED lampen worden niet warmer dan  60 graden Celsius. Dit is een veilige temperatuur, u kunt lampjes die uren achtereen branden dan ook zonder problemen met blote handen aanraken.

duimen.jpg

 

wij zijn eerlijk over lumen!

De voordelen van LED lampen zijn dus enorm groot. Maar hoe scheidt u het kaf van het koren? Er zijn veel slechte producten op de markt en u wilt niet de komende 25 jaar met een lamp opgescheept zitten die niet aan uw verwachtingen voldoet, laat staan veel geld voor een lamp betalen die na een paar maanden stuk gaat. Wees daarom verstandig en koop uw LED verlichting bij LED IT LIGHT. Elke lamp die wij verkopen is uitgebreid getest in duurproeven onder extra zware omstandigheden.  Ook hebben we alle lampen professioneel laten doormeten om er zeker van te zijn dat ze een goede verantwoorde kleurweergave, lichtkleur en lichtopbrengst hebben.

testleditlight.jpg

 

LED IT LIGHT = service en garantie
LED IT LIGHT biedt u als klant een aantal unieke garanties, want wij wensen uitsluitend tevreden klanten. Daarom bieden wij u op al uw aankopen 30 dagen Niet tevreden Geld terug-garantie. Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met een aangekocht product, dan kunt u het terugsturen en betalen wij u alle gemaakte kosten terug. Wij schepen u niet af met een garantie tot de deur, zoals normaal voor verlichting geldt. Bij LED IT LIGHT krijgt u op alle LED verlichting 3 jaar garantie. Dit kunnen wij gemakkelijk doen omdat wij uitsluitend de beste materialen gebruiken met een gegarandeerd lange levensduur.

 

Bijkijk onze FOTO galarij

lees ook eens: 5 stelling over LED lampen

Heeft u een vraag over uw bestelling, kijk dan eens bij meest gestelde vragen