stellingen over LED lampen

LED lampen van LEDITLIGHT

stellingen over LED lampen


stelling 1: LED is een energiezuinig en duurzaam alternatief voor de gloeilamp.  

Wat is duurzaam? Is dat een product wat lang mee gaat en weinig vermogen gebruikt? Dan is een LED lamp duurzaam. Een LED lamp verbruikt eenmaal een stuk minder energie en gaat veel langer mee dan een gloeilamp, maar het kost meer energie om hem te produceren en te recyclen dus dat moet je in de vergelijking niet vergeten. Echter in de levensduur van 1 led lamp zijn er minimaal 25 gloeilampen of 5 spaarlampen die sneuvelen en die worden niet gerecycled maar meestal gewoon bij het afval gegooid. Dus afgezien van de energie besparing is het vooral de levensduur die een LED lamp duurzaam maakt.  

 

stelling 2: Er zijn veel ondeugdelijke LED-lampen in omloop.  

Dat is zeker waar, de LED is al meer dan 30 jaar oud en heeft zichzelf bewezen echter de ‘’LED lamp’’ in de vorm van een gloeilamp of halogeen spot is een nieuw product. Wij rusten onze LED lampen sinds dag 1 met de beste LEDs uit echter het zwakke punt van de ‘’LED lamp’’ bleek niet de LEDmaar de elektronica in de lamp die de 230v netstroom verlaagt naar de +-3 volt waar een LED op brand.  Van de LED lampen die LEDITLIGHt.NET in 2006 en 2007 verkochten hebben veel lampen niet de beoogde 50.000 uur gehaald. LEDITLIGHT.NET geeft echter 5 jaar garantie en we ruilen de lampen gewoon om voornieuwe modellen. De LED lampen die wij de laatste jaren verkopen zijn een stuk beter van kwaliteit en halen de opgegeven levensduur wel. Echter wat je ziet is dat veel lampen die nu in omloop zijn nog zijn uitgerust met goedkope zwakke elektronica waardoor de lamp in zijn totaal nooitde opgeven levensduur haalt. Wat je ook veel ziet en dit is nog erger, dat ze deze zwakke elektronica combineren met goedkope merkloze leds die vaak al naar een paar 1000 brand uur verkleuren en sterk in lichtsterkte afnemen. 

 

stelling 3: In tegenstelling tot gewone gloeilampen en halogeenlampen produceert LED vrijwel geen stralingswarmte.

Stralingswarmte word bij de zon en een normale lamp veroorzaakt door UV en infrarood licht, een reguliere LED lamp  produceert geen UV en nauwelijks infrarood licht dus je kunt de warmte van de lichtstralen zo goed als niet met je blote huid voelen.Dat de lamp alleen zichtbaar licht produceert geeft hem juist het hoge rendement. Een normale lamp  heeft een heel breed kleuren/licht spectrum En produceert naast stalingswarmte ook veel lichtfrequenties die mensen niet kunnen zien. Verspilde energie dus. 

 


stelling 4: Het is hoog tijd voor een keurmerk voor LED-verlichting. 

De meeste ‘’keurmerken’’ zijn er maar met 1 reden en dat is niet de consument zo goed mogelijk bedienen, maar geld verdienen aan de leveranciers. Het lijkt mij heel moeilijk een goede standaard te zetten voor LED lampen, je zou dan jaren moeten duurtesten om een indicatie te geven over deverwachte levensduur een lamp kan absoluut niet tegen oververhitting. Dus je kunt niet zeggen we gooien ze in een oven op 60 graden en kijken hoelang ze blijven branden om het vervolgens terug te rekenen naar een x aantal 1000 uur. Er is al een keurmerk waar de LED lampen aan moeten voeldoen,het CE keurmerk.  Het CE keurmerk test o.a. op elektromagnetische straling en netvervuiling van de lampen.  Echter controle op dit keurmerk is er niet, en in china word er nog al eens met certificaten gerommeld waardoor er toch nog veel ondeugdelijke led lampen de EU grens overgaan.    stelling 5: LED’s gaan 50.000 uur mee. Absoluut waar, nu de elektronica in de LED lamp nog zoals ik eerder toelichtte. Wij hebben deze door onze vele jaren ervaring steeds verder kunnen perfectioneren waardoor onze LED lampen nu ook werkelijk 50.000 uur mee gaan. Daarom geven wij naast een maand lang niet tevreden geld terug garantie.Op nieuwe bestellingen ook op al onze led lampen 3 jaar garantie.