Echte LUMEN! | LED Lampen en LED verlichting

LED lampen van LEDITLIGHT

Eerlijk over lumen!

 

Lumen is een waarde die de totale lichtopbrengst van een led lamp aanduidt. 

Voorheen vermeldden wij liever niet hoeveel lumen onze LED lampen uitstraalt en omdat wij het onterecht vinden dat de informatie die de meeste leveranciers hierover opgeven een onjuist beeld oproept. Vaak worden theoretische waardes vermeld die de fabriek opgeeft. In de meeste gevallen echter halen de LED Lampen in de praktijk nog niet de helft van de beweerde hoeveelheid lumen. Dit geeft een vertekend beeld van de lichtkwaliteit van de LED verlichting die aangeboden wordt.

 

Hoe kan dat dan?

Een fabrikant van LED Chip X geeft op dat zijn LED 70 lumen per watt aan lichtopbrengst heeft. Als hij een LED lamp van 3 watt maakt, zou een logische conclusie zijn dat de lamp 3x70 = 210 lumen heeft. Deze waarde vermeldt hij op de verpakking. In de praktijk blijkt dit echter veel minder te zijn. Dat komt omdat het rendement van70 lumen per watt opgegeven door de fabrikant van de LED bij optimale omstandigheden is gemeten. De LED wordt dan met stikstof gekoeld en in korte tijd tot grote vermogens opgevoerd en gemeten. Niet realistisch, want in de praktijk hangen de lampen in huis of andere ruimtes waar het ongeveer 20 graden Celsius is. De LED’s hebben hier geen stikstofkoeling  en de LED produceert dus minder lumen per opgenomen watt. In de meeste gevallen zo’n 50% minder!

Als je echt wil weten hoeveel lumen het eindproduct uitstraalt zul je dit moeten meten. Er zijn een paar laboratoria in Nederland waar dit kan, maar dit kost duizenden euro’s per LED lamp. Veel bedrijven kunnen of willen dit niet betalen en kiezen er daarom voor de opgegeven theoretische waardes klakkeloos over te nemen op hun website of verpakking. Dit is niet hoe wij het doen!

LED IT LIGHT verstrekt alleen eerlijke heldere informatie, zo doen wij graag zaken. Daarom hebben wij al onze LED lampen laten doormeten door het meetinstituut van Olino. Deze organisatie heeft de grootste openbare database met LED lampmetingen ter wereld en meet met zeer professionele apparatuur. Olino.org is dan ook uiterst betrouwbaar. Bij de informatie van onze LED lampen op deze website hebben wij het testrapport met de officieel gemeten lumen en andere lichtwaardes geplaatst. Alle lumen die wij bij onze lampen vermelden zijn dus de werkelijk gemeten lumen. Controleer dus altijd bij de aanschaf van LED lampen of er een testrapport van een gecrediteerde instelling is in te zien zoals bij bijna al onze lampen onderaan de product pagina is te downloaden. Volgens kenners behoort de LED verlichting van LED IT LIGHT tot de beste die op dit moment beschikbaar is.

LED IT LIGHT is de enige fabrikant die op iedere LED lamp de ‘30 dagen Niet tevreden Geld terug garantie’ geeft. Bovendien zijn wij de enige fabrikant die op alle verkochte producten 3 jaar garantie geeft. Kies dus voor de specialist, kies voor kwaliteit, kies voor zekerheid, kies voor LED IT LIGHT!